bountybollar

 
Alla känner väl till bountychokladen hoppas jag? I alla fall ni som är choklad- och kokosälskare. Här kommer recept på en hemlagad härmapa.
  • 50 g kokosfett
  • ½ dl sirap
  • ½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g kokosflingor
  • 200 g ljus eller mörk blockchoklad
Smält kokosfett, sirap och florsocker i en kastrull. Tillsätt vispgrädden och koka upp, låt koka i ca 5 minuter tills smeten blir lite seg. Blanda i kokosflingor och låt svalna en aning. Låt eventuellt stå en stund i kylskåpet för att blandningen ska stelna. Forma sedan bollar, lägg dem på bakplåtspapper och låt stå kallt minst en timme. Smält chokladen över vattenbad (ha i liite kokosfett om chokladen har för tjock konsistens) och doppa sedan bollarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper. Förvara kallt.

Kommentarer
Postat av: Emina

När du säger kokosfett, funkar det med kokosolja? Det är ju "stelt".

Vad för sirap använder du? mörk eller ljus?

Svar: Jo, det tror jag. Jag använder den där som är inpackad som smör fast i vitt/silvrigt (?) papper och stå cocos på - men det kanske är samma sak. Använde ljus sirap!
Nida V.

2012-12-19 @ 13:44:08
URL: http://eminas.se
Postat av: Rabab

Åh, ser så gott ut!

2012-12-30 @ 00:08:32
URL: http://differentisgood.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0