sataraš

 
Sataraš är en bosnisk rätt, en slags vegetarisk gryta som kan göras i många olika former och i princip alla grönsaker man har kan komma till användning (behöver alltså inte följa receptet till punkt och pricka). Smakar riktigt gott, you should try it! Har sedan jag var liten älskat mammas olika sataras-grytor i umociti u njih, trots att jag inte var något stort fan av vegetariskt eller grönsaker som liten. PS. ät det med något gott bröd till!
  • Lite olja
  • 1-2 st röd lök
  • En nypa socker
  • 4 mellanstora (röda) paprikor
  • 2 mellanstora morötter
  • 1 tsk vegeta
  • 1-2 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater (á 400 g) eller ca 4 färska tomater + ½ pkt passerad tomat
  • Svartpeppar
  • 1-1,5 dl ris
Haka löcken i mindre bitar. Rensa paprikan och skär i bitar/skivor samt riv morötterna. Bryn lök i lite olja i en stekpanna, tillsätt en nypa socker. När löken får färg, lägg till paprika och vegeta. Tillsätt vatten och efter ett tag morot. När paprikan blir mjuk, häll ner de krossade tomaterna eller hacka tomaterna i små bitar och rör i plus passerad tomtat. Kom ihåg att röra om alltihop ordentligt varje gång du tillsätter något! Peppra och ev. salta efter smak (vegeta ersätter salt annars). Låt småputtra minst 10-15 minuter. Under tiden, tvätta och koka riset (låt det bara inte bli överkokt). När sataras är klart, blanda ner riset.

Kommentarer
Postat av: Anonym

ser gott ut!:) En fråga bara, vad 'r ditt tips för att förbereda sig för ramadan? HUr gör man det på bästa sätt? Och man ska ju läsa ut hela koranen också, hur delar man upp läsningen?:) Tacksam för svar

2012-07-13 @ 22:49:23
Postat av: branka

Ser väldigt gott ut. Men hos oss så använder vi inte ris i grytan o så använder jag mig utav färska tomater..

Svar: Ja, det är också en variant! :)
Nida V.

2012-07-14 @ 09:35:24
URL: http://mojzivot.blogg.se
Postat av: nida

Till anonym ang Ramadan, jag svarar på din fråga imorgon inshAllah så håll utkik!

2012-07-15 @ 18:41:09
URL: http://nivran.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0