kebabpizza

 
Homemade kebabpizza - smakar faktiskt typ lika gott som hos pizzabagaren!

Pizzadeg
  • 25 g jäst eller 2 tsk torrjäst
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2,5 dl ljummet vatten, ca
  • 6-7 dl vetemjöl
Torrjäst: blanda med torra ingredienser och tillsätt sedan olja och vatten.
Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet, blanda tills jästen löst sig. Blanda ner salt, socker och olja. Rör i mjöl, lite i taget, och knåda tills du får en fast och elastisk deg. Strö lite mjöl över och jäs under bakduk i 40 min. Knåda ur degen och dela den i två delar. Kavla ut dem på mjölat bakbord och lägg dem på plåt (smord eller med bakplåtspapper).

Fyllning
  • 250 g passerad tomat
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt, ½ krm svartpeppar
  • Oregano, basilika
  • Lite olja
  • 1-2 tomater
  • 1 lök
  • Ost
  • Fryst kebabkött (jag använde Qibbla's)
Blanda alltihop till tomatfyllningen och smeta på ett lager på den utkavlade pizzan. Skiva tomat och lök och lägg på pizzan. Riv ost och strö över här och var. Förstek kebaben i en stekpanna någon minut, lägg sedan på pizzan. In i ugnen på 250 grader i drygt 10 minuter. Ta ut den och låt svalna något, häll sedan på vitlökssås som du tillagar själv enligt följande:

Vitlökssås
  • 2-3 dl turkisk yougurt (går nog även bra med vanlig yoghurt)
  • 2 msk majonäs
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • Salt och svartpeppar
Rör ihop samtliga ingredienser, smaka dig fram. Jag hade även i lite gräddfil för att få det mer "såsigare" då den turkiska yoghurten jag använde är ganska tjock i konsistensen.
Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0