kladdkaka after eight

 
Det finns mycket man kan göra med kladdkakor! Igår bjöd jag på kladdkaka med mint-touch av after eight.
  • 4 st ägg
  • 5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 13 after eight bitar
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smör och after eight på svag värme i kastrull (så inte chokladen bränner vid, annars kan man alltid smälta after eight-bitarna över ett vattenbad för att vara på den säkra sidan). Smörj och bröa en rund tårtform (26 cm). Vispa försiktigt samman ägg, socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Ha till sist i smöret. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kladdkakor är godast när de får stå kallt ett tag. Servera varje bit med grädde och en after eight som dekoration.
Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0