chokladrutor med kokostäcke
Ett kladdigt chokladbotten och ett smarrigt toscatäcke av kokos. Hur gott?!
Chokladbotten
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 3 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 175 g smör
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver tillsammans och rör sedan ner det i äggsmeten, häll till sist i det smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet och häll sedan ut smeten i en plåt (ca 20*30) täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter (beror på hur kladdig man vill ha den). Medan kakan gräddas, gör kokostäcket.
Kokostäcke
- 75 g smör
- 1½ dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 200 g kokos
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt det småkoka på mellanlåg värme i några minuter. Ta ut kakan ur ugnen, bred på kokossmeten och fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter så att kokostäcket får en fin färg. Låt kakan kallna (gärna över natten i kylskåp) och skär i bitar.