kladdkaka

 
En klassisk kladdkaka funkar alltid som dessert, speciellt en kväll som i fredags då jag var trött efter jobbet och behövde slänga ihop något snabbt samt enkelt men ändå gott att bjuda på. Och vad passar sig bättre till fredagsmys om inte kladdkaka? Den här gången blev det en klassisk kladdis, förra gången gjorde jag en dubbelt så stor (dubbelt på alla ingredienser) kladdkaka med after eight - recept här.
  • 100 g smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2,75 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smörj och bröa en tårtform med löstagbar kant (24 cm). Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten. Tillsätt mjölet och till sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll i formen. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna och stå kallt. Sikta ev. över florsocker vid servering, servera med grädde. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0