the cave

 

Ibn' 'Umar reports that the Prophet (saw) said: "Whoever recites Surah al-Kahf on Jum'ah (friday) will be blessed with a light that will rise from underneath his feet to the peak of the sky. This will be a light for him on the Day of Resurrection, and he will be forgiven for what is between the Jum'ah (and the next) Jum'ah."
 
..och hinner man inte eller kan inte av någon anledning läsa suran (från och med solnedgången på torsdagen) så kan man åtminstone ha som vana att lyssna på den innan fredagsbönen.
 
Sen vill jag passa på att tipsa om den här appen som syns i bakgrunden. MP3 Quran heter den och där kan man välja vem man vill (olika recitatörer, Mishary Alafasi är en av mina favoriter) och alla suror finns där. När man väl laddat ner en sura en gång behöver man inte internetuppkoppling för att lyssna på den nästa gång. Annars är iQuran en annan väldigt bra app, där finns även hela suran man lyssnar på i text-format på både arabiska och med engelsk översättning, och den visar just den versen som spelas upp, samt att det finns massa annat smart typ man kan lära sig tajweed och andra regler vid Koran-läsning eller söka fram verser genom sökord!

Kommentarer
Postat av: H

En bra sak är att lära sig de första 10 verserna utantill av Kehf, som skydd mot dajjal! Tar för ett rent hjärta inte mer än en timme att lära in och för evigt bära med sig dessa Upphöjda Ord från Hans Bok.

Må Allah stärka dig :)

2012-09-16 @ 01:31:22
Postat av: Anonym

Hej:) har en fråga bara. Det går en dokumentär på Svt som heter sökaren och handlar om Muhammed saws liv. Vid 33.50 typ säger en historiker att muslimer hävdar att Muhammed saws var analfabet men att Koranen säger annorlunda? Stämmer det? Vart står det isf? tacksam för svar:)

2012-09-17 @ 23:45:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0