kycklingpasta med fyra ostar

 
Jag har haft ett och annat för mig på sistone, därför har det ekat tomt här. Men snart inshAllah blir det fart på mig och recepten igen, det är trots allt därför den här bloggen överhuvudtaget existerar - för receptens skull! Hoppas för övrigt det går bra för er med fastan, Ramadan lider tyvärr redan mot sitt slut.. men det gäller att utnyttja de värdefulla dagar vi har kvar.
 
Hursomhelst kommer här ett pastarecept som ett tecken på min comeback (haha, vad dramatisk jag är). Brukar aldrig köra med färdig pastasås men min pastagalna vän Merima tipsade om den här, Kelda's fyra ostar. Hade inte mycket hemma så det fick bli en enkel kycklingpasta enligt nedan.
  • 300 g valfri pasta (farfalle hade jag)
  • 250 g broccoli
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 champinjoner
  • 4 dl fyra ostar (Kelda)
  • Smör eller olja
Koka pastan. Skär broccolin i mindre bitar och låt den koka med pastan mot slutet av koktiden, ca 3-5 min. Skär under tiden kycklingen i bitar. Stek dem genomstekta i matfett i stekpanna. Skiva champinjonerna och bryn även dem tillsammans med kycklingen. Värm såsen i en kastrull under omrörning och rör sedan ner i stekpannan (eller rör ner direkt i stekpannan). Blanda försiktigt ner pastan och broccolin i stekpannan/såsen alternativt servera dem separat.

one juz a day

 
Who is with me?
 
Ramadan har 30 dagar i år och Koranen har 30 juz. Med enkel matte blir det en juz per dag - så har man läst ut hela Koranen under Ramadan. Delar man upp det ytterligare blir det ca 4-5 sidor efter varje bön per dag. Inte alls svårt, men ändå en utmaning, och inshAllah en stor belöning. Det här är ett av mina Ramadan-mål så nu är Al Fatiha och första 37 verserna av Baqarah avklarade i väntan på sehur och jag är peppad. Häng med ni också!
 
För övrigt, önskar jag er alla en välsignad Ramadan. Må vi alla lämna den här månaden med starkare iman och ett renare hjärta 

how can one not believe

"O ljudi, kako mozete sumnjati u ozivljenje, - pa, Mi vas stvaramo od zemlje, zatim od kapi sjemena, potom od ugruska, zatim od grude mesa vidljivih i nevidljivih udova, pa vam pokazemo moc Nasu! A u materice smjestamo sta hocemo, do roka odredenog, zatim cinimo da se kao dojencad radate i da poslije do muzevnog doba uzrastete; jedni od vas umiru, a drugi duboku starost dozivljavaju, pa zacas zaboravljaju ono sto saznaju. I ti vidis zemlju kako je zamrla, ali kad na nju kisu spustimo, ona ustrepce i uzbuja, i iz nje iznikne svakovrsno bilje prekrasno." 
 
Al Hajj, 22:5 

Matbloggstoppen

RSS 2.0