shish ćevap

 
Nötköttspett på bosniskt vis; på tandpetare haha. 
  • 500 g nötkött
  • 3 st gul lök
  • 3 st stora morötter
  • Tandpetare
  • Olja
  • Vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tomat
  • Lagerblad, basilika, paprikapulver, salt, svartpeppar & vegeta
Skär köttet i små tuggbitar, salta och peppra. Skala och skär även lök och morot, löken i grova bitar och moroten i skivor. Trä på en tandpetare i den här ordningen: lök, morot, kött, lök, morot, kött, morot, lök. Häll  olja på bottnet av en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och lägg sedan spettarna i en cirkel, salta och peppra en aning. Häll på vatten så att alltihop täcks och låt koka upp under lock. Sänk sedan värmen och tillsätt tomatpuré, riven tomat, lagerblad, basilika, paprilapulver, samt krydda och peppra efter smak. Täck med lock och låt småkoka på svag värme ca 45 minuter tills köttet är färdigt och mört. Servera med ris eller potatismos. 

Kommentarer
Postat av: Anna

Måste ge dig beröm för din underbara blogg! Jätte inspirerande att läsa och fantastiska recept. Min framtida man är från bosnien så jag vill bli extra duktig inom det bosniska köket inshAllah.

Svar: Åh tack så jättemycket. Lycka till i framtiden inshaAllah, hoppas du blir en master chief i det bosniska köket ;)
Nida V.

2014-03-09 @ 19:47:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0