schweizernötsnittar

 
Ramadan mubarak till er alla läsare som tar del av denna välsignade månad!

Även dessa kommer från Jennys matblogg (bästa matbloggen, man tackar för inspo!) och är så sjukt goda, jag lovar! Alltså MÅSTE, med betoning på måste, provas. Så härliga med ett glas kall mjölk. Gillar man inte schweizernöt (men det är klart att man gör) kan man baka med någon annan sorts Marabou. Jag ska nog testa flera smaker..
  • 220 g rumsvarmt smör/margarin
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g Marabou schweizernöt (alt. annan valfri)
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka chokladen. Rör ihop smör och socker mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Baka nu in den hackade chokladen i degen. Dela på två och rulla ut till längder, ställ på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-11 minuter tills de fått lite fin färg. Snitta dem medan de fortfarande är ljumma och låt svalna helt tills de stelnar. 

Kommentarer
Postat av: Robex Lundgren

mums

2015-06-20 @ 11:49:56
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Vd för sirap ska man använda? :)

vad för sirap ska man använda? :)

2016-11-03 @ 07:02:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0