panerad torskfilé med dillmajonnäs

Receptet räcker ganska långt (typ sex normalstora portioner) så är man få kan man köra på hälften så mycket torsk. Ska man ändå laga så mycket rekommenderar jag att värma upp två stekpannor på en gång, mycket effektivare att steka allt samtidigt istället för i omgångar. Hursomhelst, mums!
Torskfilé
- 800 g torskfilé
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- Citronpeppar
- Smör och/eller rapsolja
Lägg upp mjöl, ägg (vispa upp med gaffel) och ströbröd på tre separata tallrikar. Rör ner salt och citronpeppar i ströbrödet. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek torsken på medellåg värme några minuter på varje sida så att de får färg och blir genomstekta.
Dillmajonnäs
- 2,5 dl gräddfil
- 1,5 dl majonnäs (ca)
- 0,5-1 dl hackad dill
- 1 krm salt
- 0,5 krm vitpeppar
Blanda majonnäs och gräddfil i en skål. Rör ner dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera den panerade torsken med dillmajonnäsen, kokt potatis och valfri sallad till!
Kommentarer
Postat av: samirasabriye.blogg.se
MashaAllah går upp ca 6kg varje gång jag tittar på dina efterrätt * Allahumma barik på dig*
Postat av: samirasabriye.blogg.se
Kommentaren var till inlägget "oblanda" =)
Postat av: Anonym
HUR fick du så fina filér? Min panering ramlade av, och fisken föll samman i stekpannan :( Kanske beror på fisksort, använde mig av Pangasius.. Något bra tips du kan ge när man steker fisk? Kram
Svar:
Nida V.
Trackback