pastasallad med tonfisk och currydressing

 
Middagstips: pastasallad med vitlöksbröd och currydressing. I en pastasallad kan man ha precis vad man vill, jag slängde ihop det jag hade hemma vilket var:
  • Pasta, ca 300 g
  • 2 burkar tonfisk
  • 4 kokta ägg
  • 1 gul paprika
  • ½ röd lök
  • 1 burk majs
  • Körsbärstomater
  • Grönsallad
  • Italiensk salladskrydda
Tror att det var allt. Förbered, koka, skär och blanda ihop allt! (Jag kryddade den skurna grönsalladen med salladskryddan innan jag rörde ner den i pastan).
 
Till currydressingen behöver man röra ihop följande ingredienser:
  • Gräddfil
  • Majonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Curry
Har inga exakta mått utan jag smakade av tills det smakade så som jag ville ha det, men hade i alla fall i nästan en hel gräddfil (3 dl) och sen provade jag mig fram med övriga ingredienser. 
 
Vitlöksbrödet är från frysdisken på ICA. 

kladdkakemuffins

 
Var sugen på något gott och hembakat igårkväll så det fick bli kladdkakemuffins. Dels för att kladdkakor i alla former är busenkelt att slänga ihop, dels för att man sällan saknar ingredienserna hemma och dels för att det alltid sitter lika bra i magen. Detta recept ger ca 10-12 st.
  • 100 g smör/margarin
  • 2 st ägg 
  • 2,5 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao 
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner, tillsätt även det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i bakformarna (fyll 2/3 ungefär). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (eller lite mer, beroende på hur kladdiga man vill ha dem). Låt svalna (de blir bäst efter en dag i kylen när de fått stelna tycker jag). Sikta ev. över florsocker och servera med grädde.

cinnamon buns

 
 
Kanelbullebak för hela slanten! Looove it, och hälften frös jag in för att överraska mitt framtida jag :) recept här.

petit beurre körsbärskaka

 
En kaka som jag smakat några gånger hos min fina A och för några dagar sedan bakade jag den tillsammans med sockerkaka när vi skulle få gäster. Den är hur lätt som helst att sätta ihop och behöver inte gräddas så den är klar på i princip 15-20 minuter! Hur smidigt som helst :) att den är enkel förminskar inte faktumet att den är väldigt god.
  • 1 paket petit beurre kex
  • 150 g philadelphia
  • 2 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • Mjölk 
  • Körsbärssås i tetrapak (brukar stå bland glasstillbehören)
Vispa philadelphian med sockret. Vispa grädden hårt och blanda ihop grädden med philadelhpian. Ta fram en plåt/form. Doppa varje kex, ett i taget, på bägge sidorna i mjölk så att de mjuknar upp en aning. Lägg i formen, 4 rader med 4 kex var ungefär och så två lager av kex. Bred över halva krämen över kexen. Upprepa sedan samma steg igen med kexen och bred sedan över den andra halvan av krämen. Häll slutligen över körsbärssåsen över kakan. Ställ i kylskåpet så att kexen mjuknar och kakan kallnar. Skär i rutor.

Matbloggstoppen

RSS 2.0