kärleksmums

 
Alla vet väl vad kärleksmums är. Jag har alltid följt receptet från en tjock receptbok som står i mammas hylla, här kommer det. Dock har jag dubblerat ingredienserna till glasyren i mitt recept för annars tycker jag det blir tok för lite och räcker inte riktigt till. Vill man inte göra en hel långpanna kan man halvera hela receptet och använda en plåt som är hälften så liten, då får man ca 12 bitar. 
 
Kakbotten
  • 200 g smör/margarin
  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Tillsätt smöret och mjölk. Rör till en jämn smet. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugn 20-25 min.
 
Glasyr
  • 150 g smör/margarin
  • 1 dl starkt kaffe
  • 8 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Kokosflingor
Smält smöret och blanda ner kaffe, florsocker, kakao och vaniljsocker. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokosflingor. Låt stelna i kyl innan du skär i bitar.

food inspiration

 
Världens godaste čorba!!! Ni som inte provat den än, dooo it. Så god..

texmexsoppa

 
Recept för.. en hel gryta :) tja.. 6 portioner kanske?
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 pkt passerad tomat
  • 8 dl vatten
  • 1 liten burk majs
  • 2 dl kokta bönor (ex cannelini eller kidney på burk) 
Skala och hacka löken samt skär paprikan i bitar. Fräs löken i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Smula ner köttfärsen och stek tills det är genomstekt. Pressa ner vitlöken och rör ner tacokryddan. Häll i paprikan. Tillsätt passerad tomat och hett vatten. Låt koka upp och tillsätt majs och bönor. Låt koka ihop i ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och ev. andra kryddor. 
 
Servera med gräddfil och nachos.

<3

"Boze, trazim od Tebe Tvojim lijepim, cistim, blagoslovljenim i Tebi najdrazim imenom, onim imenom kojim, kad se zamolis, Ti udovoljis, a kad se njime od Tebe nesto zatrasi, Ti dadnes, kad se njime za milost zamoli, smilujes se, i kad se od Tebe njime utjeha trazi, Ti je das.."

vaniljpannacotta

 
Pannacotta med gelésocker istället för gelatinblad, på så sätt blir det halal då sockret är vegetariskt. Tur att man alltid har alternativ :) lätt som en plätt att göra dessutom. Smaker på pannacotta kan varieras i all oändlighet men jag körde på det klassiska - vanilj då jag älskar vanilj!
 
2 portioner
  • 0,5 dl gelésocker (Multi)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
Blanda samman ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt koka under omrörning i en halv minut. Häll upp i portionsglas. Låt stelna i kylskåp. Garnera gärna med frukt, bär eller bärpuré/bärsås och låt pannacottan stå kall fram till servering.
 

Matbloggstoppen

RSS 2.0