delicato chokladbollar

 
Jag har ett recept på en lite lyxigare variant av vanliga chokladbollar/kokosbollar, som till smaken påminner en hel del om "delicatobollarna". Hemligheten ligger främst i att mixa havregrynet till ett slags havregrynsmjöl. De blir goda!
  • 6 dl havregryn
  • 1,3 dl socker
  • 3 tsk kakao
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • Ev. mörk choklad
Börja alltså med att mixa havregryn till mjöl i mixer. Vispa smör och socker med elvisp i några minuter. Tillsätt vaniljsocker och kakao under vispning. Häll i hälften av havremjölet, sedan vispgrädde och sedan resten av havremjölet. Parantes; man kan även tillsätta en skvätt kaffe om man tycker om kaffesmak i chokladbollar. Vispa ihop allt och låt smeten stå kall en stund i kylen för att lättare kunna formas till bollar (blir så geggigt annars). Om man vill kan man smälta mörk choklad över ett vattenbad som man sedan doppar bollarna i innan de rullas runt i kokos.
Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0