čupavci


En av de traditionella och underbara kakorna från hemlandet. Till smeten behöver man (nästan 25 st):
  • 4 stora ägg
  • 5 dl socker
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl olja
  • 8 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna (som vanligt ska mjöl och bakpulver blandas tillsamans först). Häll smeten i en pappersklädd långpanna och grädda i ca 20 minuter. När kakan har svalnat, skär den i bitar (rutor). Jag kan tycka att bottnet ibland inte blir riktigt så tjockt som jag skulle vilja ha det, så man kan med fördel använda en lite mindre plåt än en långpanna också, alternativt öka lite på ingredienserna och få mer smet. 

Under tiden den svalnar, gör glasyren:
  • 2 dl mjölk
  • 200 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 2 påsar kokos

Smält allt i en kastrull (förutom kokosen). Doppa kakorna i glasyren, ta hjälp av en gaffel (de kommer suga åt sig av chokladen). Täck sedan kakorna med kokos från alla sidor och låt dem stå en stund.

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0