chicken tikka masala

Chicken tikka masala (eller som min pappa kallar det: chicken tikva mašallah) är en av favoriträtterna på menyn i en indisk restaurang. Jag har gjort halvhjärtade försök hemma till att göra denna fantastiska rätt men då har jag fuskat till det genom antingen halvfabrikat (tikka masala såsen på burk) eller genom att köra på masala-kryddmixen och bara blanda i det med creme fraiche och kyckling. Givetvis blir resultatet aldrig lika gott eller smakar likadant som äkta vara, och för första gången har jag tagit mig tiden att tillaga chicken tikka masala på riktigt. Det var det värt!
Man börjar med marinaden:
Masala-sås:
Servera med ris.. och naan-bröd, äkta ska det ju vara.
Man börjar med marinaden:
- 500 g kycklingfiléer
- ½ dl naturell yoghurt
- ½ citron (2 msk citronsaft)
- 2 tsk curry
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk chilipulver
Masala-sås:
- 1-2 gula lökar
- Matolja för stekning
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 3 msk riven färsk ingefära
- 1 msk curry
- 1 tsk chili
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 dl créme fraiche
- 2 dl vatten
Servera med ris.. och naan-bröd, äkta ska det ju vara.
Trackback