ćuftete u paradajz sosu



Receptet ger ca 20 medelstora köttbullar.
Det här kallar vi i Bosnien för ćuftete, på svenska blir det väl köttbullar. Mitt recept är inget mindre än (mammas) köttbullar i tomatsås. Ja, jag har min mor och far att tacka för mycket god mat och kakor. Till potatismos är det här är i alla fall definitivt bland det godaste man kan servera! Vattnas i munnen bara jag tänker på det..
Köttbullar
Tomatsås
Servera med potatismos (eller om man nu föredrar något annat), sen återstår det bara att njuta av varje tugga.
Köttbullar
- 0,75 dl ströbröd
- 1 dl vätska (vatten eller mjölk)
- 500 g nötfärs
- 1,5 tsk salt
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- 1,5 krm svartpeppar
- Paprikapulver, kött & grill-krydda
- Mjöl att rulla runt
- Rapsolja för stekning
Blanda samman vätskan och ströbrödet i en bunke, låt svälla en kort stund. Smula ner nötfärs och salta färsen. Riv löken och pressa vitlöksklyftorna. Blanda ner detta samt ägg, rör om alltihop. Krydda med peppar, paprikapulver och ev. andra kryddor efter smak. Blanda ordentligt, använd gärna handen. Skölj händerna med kallt vatten och forma nu runda, medelstora köttbular. Rulla runt dem i mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna på medelvärme.
- 4 msk mjöl
- 1 pkt passerad tomat a 500 g
- 2 msk tomatpuré
- Salt, paprikapulver, svartpeppar och en nypa socker
Servera med potatismos (eller om man nu föredrar något annat), sen återstår det bara att njuta av varje tugga.
Trackback