köttfärspaj

 
Himmelskt god! Den här blev verkligen en hit här hemma!

Pajdeg

  • 150 g margarin
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 0,75 krm salt
  • 1,5 dl keso
Blanda ihop smör/margarin, mjöl och salt och tillsätt keso; arbeta alltihop samman till en deg. Tryck ut i en pajform (botten och kanter) och ställ in i kylen i minst 45 minuter, annars kan man slänga in den i en kvart i frysen också. Detta är viktigt för att inte pajdegen ska smälta samman senare. Under tiden, förbered fyllningen.

Fyllning
  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk soja
  • 1-2 msk créme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt, svartpeppar, basilika, oregano
  • 2 tomater
  • Ostskivor
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen i lite matfett i stekpanna. Tillsätt krossade tomater, chilisås, soja och crème fraiche. Pressa ner vitlök och krydda med salt, peppar, oregano och basilika. Smaka av och låt puttra på svag värme i 10 minuter. Låt svalna lite innan köttfärsröran fördelas i pajformen. Hyvla ost och täck pajen med ett lager ostskivor. Skiva sedan tomater och lägg ovanpå osten och avsluta sedan med ytterligare ett lager ostskivor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0