hasselbackspotatis

 
Hasselbackspotatis ser inte bara snyggt ut på tallriken, det är också så himla gott! Det är nog det bästa man kan göra med potatis.. Perfekt tillagad, krispig på ytan och mjuk innuti. Funkar perfekt som tillbehör till det mesta.
  • Jämnstora potatisar
  • Smör (riktigt smör, helst inte margarin)
  • Salt 
  • Ströbröd

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skär i tunna skivor men inte helt igenom, om man lägger potatisen i tex en slev/sked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt. Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form (antingen smord eller med bakplåtspapper på). Skär tunna skivor smör och lägg på varje potatis, smält sedan en klick smör en aning i mikron (behöver inte vara helt flytande) och spara till senare. Potatisen ska gräddas i ca 45 minuter, men ta ut den varje kvart och pensla på med smör. Sista (dvs andra) gången du tar ut den - strö även över salt och ströbröd efter att du penslat på med smör.


Kommentarer
Postat av: Azra

Selamun alejkum,masaAllah fine hrane,Probacu insaAllah bas ovaj recept.Procita na jednom blogu preporuku za tvoj blog i iznenadi me prijatno kad vidjeh na bosanskom jeziku stosta :).Nisam jos citala blog ovako mix.svedski-bosanski :))

Svar: Alejkumu selam, drago mi je da si nasla do mog bloga i nadam se da ce biti jos kojih jela sto ce ti se svidjeti! ;)
Nida V.

2012-11-25 @ 23:35:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0