hasselbackspotatis

- Jämnstora potatisar
- Smör (riktigt smör, helst inte margarin)
- Salt
- Ströbröd
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skär i tunna skivor men inte helt igenom, om man lägger potatisen i tex en slev/sked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt. Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form (antingen smord eller med bakplåtspapper på). Skär tunna skivor smör och lägg på varje potatis, smält sedan en klick smör en aning i mikron (behöver inte vara helt flytande) och spara till senare. Potatisen ska gräddas i ca 45 minuter, men ta ut den varje kvart och pensla på med smör. Sista (dvs andra) gången du tar ut den - strö även över salt och ströbröd efter att du penslat på med smör.
Selamun alejkum,masaAllah fine hrane,Probacu insaAllah bas ovaj recept.Procita na jednom blogu preporuku za tvoj blog i iznenadi me prijatno kad vidjeh na bosanskom jeziku stosta :).Nisam jos citala blog ovako mix.svedski-bosanski :))