lussekatter

- 50 g jäst
- 125 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella
- 1 ägg (kan uteslutas)
- 1 g saffran (2 pkt)
- 1 krm salt
- 2,25 dl socker
- 15-17 dl vetemjöl, ca
- Ägg för pensling
- Russin för garnering
OH tack :D nu kan jag äntligen baka! Lussebullar är sååååå goda <3
Åhh ska du säga! Varje gång jag är inne på din blogg lämnar jag den dreglandes hahah :P
Jag har faktiskt tänkt länge på att vi borde ta och ses IRL hehe eller ? <3
Du räddade min fredagskväll, dina sweet chili chicken wraps till middag och lussebullar till kvällsfikat. Tack!! :)
Jästen, ska den vara för söta degar eller?
så fin blogg og så godt alt ser ut..nam nam :D
Sad sam ih u rernu stavila al nesto mi nisu narasle? Zasto? Prvi put ih pravim i sve je super bilo do ovog zadnjeg momenta kad se trebaju udvostrucit...buhu :/
Pricala sam s prijateljima i kazu da sam imala prevruce mlijeko/maslac koje nekako tako toplije ubije neke klice u germi. Znaci 37 C ni vise ni manje. Cak kazu da istopim i ugrijem mlijeko lagano u mikrovalnoj. A ja sam sve fino prokuhala i onako salila sve na germu misleci da malo toplije nece naskoditi. Pokusaj broj 2 slijedi :)
Måste bara fråga vad gör jag för feeeeel :( mina lussebullar vägrar jäsa!
Sad su mi uspjele!! Anabola lussebullar. Fine, narasle i "disu". Haha.trik je u toplini mlijeka/putera ne smije niposto biti vruce, vec mlakasto. Hvala na receptu,
Åh saknar lussebullar! De finns ju inte här i Egypten :( Mmmm! :D