marinerad panerad kyckling i ugn

- 5 st (1 kg) kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk chilikrydda
- ½ tsk grillkrydda
- 1 tsk paprikapulver
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 msk majonäs
- 2 msk creme fraiche
- Ströbröd
- Majsmjöl
- Olja
Recept za tortu :
Tårtbotten: fuskade jag med, pappas jobb gör tårtbottnar och han kom hem med såna minibottnar!
Men du kan göra som du gjorde på din nougattårta,
Geishafluff: 3 dl grädde, 200 g geisha (jag tog dubbelt av båda för att få mer, så jag inte snålar men går lika bra med halva)
Sen låter du det stå kallt i 2-3 timmar, tar ut det och vispar med elvisp tills det blir som formage, hårt men inte för hårt.
Sen brer du din tårta med 2 lagar geishafluff och runt tårtan (gjorde jag iaf) sen in i kylen
Sen kommer Choklad ganasche:
400 g mörk choklad
125 g smör
3 dl grädde
Smält smör och choklad i kastrull, det får inte koka och sen häller du i grädden när det har smält och blandar tills den blir blank, sen in i kylskåpet så det svalnar, rör om då & då, det får inte bli hårt, ska bli krämig men inte för hård, annars värm och börja igen.
Sen tar du ut din tårta och brer över med chokladen och låter det stelna i ungefär 1-2 timmar,
Hoppas du förstod mitt recept.
kan säga att din blogg är min inspo för mat och bak!
Vad kan man använda om man inte har majsmjöl hemma...? :)