laxpasta


- Taglitelle
- 2-3 laxfiléer (ca 400 g)
- Citronpeppar
- 3-4 dl grädde
- 2 msk citronsaft
- 3-4 msk chilisås el ketchup
- 2 tsk soja
- 1 burk skivade champinjoner á 400 g
- 4 msk créme fraiche
- 2 msk hackad basilika och 1 tsk basilikakrydda
- Salt och peppar
Koka pastan. Skär laxen i tärningar, krydda med citronpeppar. Hetta upp en stekpanna och stek laxen i smör tills den fått lite färg. Häll på grädde, citronsaft, chilisås/ketchup och soja. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt champinjonerna rinna av och rör sedan ner dem. Låt puttra i ca 5 minuter. Blanda i crème fraiche och basilika mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Serveras med pastan.
Kan man skippa svampen :P
Varför tog du bort inlägget om musik?
Tack för svaret, provade detta redan idag fast utan champinjonerna då, det var verkligen dundergott!! :D
Kan man testa med kyckling? :)
Jag brukar använda kyckling med grädde och currykrydda med champinjoner :)
Babe, din blogg e farlig!! Jag brukar checka in den lite då o då o jag blir lika hungrig varje gång! Lyckos man som har dig <3
Funkar det med att dubbla ingredienserna ifall man ska göra till fler pers, ca 5? :)
Lagade det här idag, så gooott det blev :) var lite skeptisk i början men smakerna passade ihop perfekt!