paneng kyckling (enkel)

 
En enkel thairätt i fuskformat, går snabbt att laga till matlådan eller kvällsmaten (approx. 20 min) en vardag efter jobbet/plugget när man inte har mycket tid eller ork att stå i köket - givetvis blir det så gott också!
  • 500 g upptinad kycklingfilé
  • Wokgrönsaker (thai)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 påse paneng red curry spice mix
Strimla eller skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i några minuter tillsammans med wokgrönsakerna (så mycket som man vill, halva påsen dvs 250 g kände jag räckte). När kycklingen är klar och grönsakerna mjuka, häll över kryddblandningen och rör om. Tillsätt kokosmjölk och låt koka på medelvärme i några minuter - klart! Serveras med kokt jasminris eller nudlar.
 
Ang kokosmjölken: den är oftast ganska tjock på toppen och rinnig där under när man öppnar burken, skaka om den hårt eller häll ner innehållet i t.ex. en matlåda och skaka om så det blandas och får en jämn konsistens. Eller så kan man hälla ner allt i en bunke och vispa om.

Kommentarer
Postat av: Diman Dilir

åh va gott!

2012-10-19 @ 15:12:08
URL: http://bornindecember.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0