paneng kyckling (enkel)


En enkel thairätt i fuskformat, går snabbt att laga till matlådan eller kvällsmaten (approx. 20 min) en vardag efter jobbet/plugget när man inte har mycket tid eller ork att stå i köket - givetvis blir det så gott också!
- 500 g upptinad kycklingfilé
- Wokgrönsaker (thai)
- 1 burk kokosmjölk
- 1 påse paneng red curry spice mix
Strimla eller skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i några minuter tillsammans med wokgrönsakerna (så mycket som man vill, halva påsen dvs 250 g kände jag räckte). När kycklingen är klar och grönsakerna mjuka, häll över kryddblandningen och rör om. Tillsätt kokosmjölk och låt koka på medelvärme i några minuter - klart! Serveras med kokt jasminris eller nudlar.
Ang kokosmjölken: den är oftast ganska tjock på toppen och rinnig där under när man öppnar burken, skaka om den hårt eller häll ner innehållet i t.ex. en matlåda och skaka om så det blandas och får en jämn konsistens. Eller så kan man hälla ner allt i en bunke och vispa om.
Kommentarer
Postat av: Diman Dilir
åh va gott!
Trackback