potatisfyllda paprikor


- 5 stora paprikor
- 10-12 medelstora potatisar
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk vegeta
- 1 krm svartpeppar
- Olja
- Vispgrädde
- Gräddfil
Skala potatisen och skär den i tärningar (alt. riv), samt skala och riv löken på rivjärn. Blanda lök och potatis i en bunke, salta och peppra och rör om. Rör ner 1-2 msk olja. Tvätta, gör hål i och rensa paprikorna genom att vrida till och dra ut fröhuset på toppen. Fyll nu paprikorna med potatisfyllningen, smörj en ugnssäker form med lite olja och lägg paprikorna i formen. Den fyllningen som blir över läggs runt paprikorna i formen. Ringla över pyttelite vispgrädde över alltihop. Grädda i en förvärmd ugn på 200 grader i ca 45-60 min tills paprikan och potatisen är mjuk. När det är klart - lägg en klick gräddfil på varje paprika och lägg sedan tillbaka plåten in i ugnen medan den fortfarande är varm. Servera med ett gott bröd, turkisk yoghurt och grönsallad för att få en rejäl och smaklig måltid.
Åh så bra! Det här receptet har jag längtat efter och länge velat ha. Tack!
Hej Enida, koliko se sjecam ti si imala svadbu u Sa. Ko je tebe sminkao za tvoju svadbu? Jeli prof sminker i koliko kosta? Dolaze li kuci? U kom si salonu radila kosu? Nadam se da ces mi odg. Ako imas jos koji tips i brojeve tel bila bi ti jako zahvalna. Kram
ÅH jättetack! Sturila sam se, älskar denna rätt!