sockerkaka

Ibland är det gott med något så enkelt som en hederlig sockerkaka till kvällskaffet (eller, i vårt fall då ingen av oss dricker kaffe, téet).
- 150 g rumsvarmt margarin
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj (med margarin) och bröa (med t.ex. skorpmjöl) en sockerkaksform. Vispa rumsvarmt margarin och socker poröst. Tillsätt äggen i ett sänder och rör kraftigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker väl i en skål - rör ner detta. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den på ett fat.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Kan man bara smöra formen eller måste man bröa`? :)
Svar:
Nida V.
Postat av: Anonym
Ska man tillsätta kallt vatten?
Svar:
Nida V.
Postat av: Anonym
När du tog ut kakan ströa du något över kakan?
Svar:
Nida V.
Postat av: Anonym
Tack för att du tog din tid och svara! Du är bäst på att baka ju :)
Svar:
Nida V.
Postat av: Anonym
Har du testat banansockerkaka? Sååå gott
Svar:
Nida V.
Postat av: Anonym
Verkligen rumsvarmt smör och inte smält? :)
Aldrig testat det ska testa nu :)
Svar:
Nida V.
Trackback