bountyrutor

Botten
- 3 ägg
- 4,5 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 225 g smör/margarin
- 2 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao väl och rör ner i bunken. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Rör ner i smeten och vispa ihop. Smörj och bröa alt. klä en plåt (ca 24x30 cm) med bakplåtspapper. Häll ut smeten i plåten och grädda mitt i ugnen 20-25 min. Ställ i kylen och låt svalna helt. Förbered sedan kokosfyllningen.
Kokoskräm
- 225 g smör/margarin
- 4 dl florsocker
- 2 ägg
- 1 påse kokos a 200 g
Smält smöret i en kastrull. Rör ner florsocker, ägg och kokos. Bred på kokoskrämen på chokladbotten. Ställ i kylen och låt stelna.
Topping
Smält chokladen över vattenbad (alt. på väldigt svag värme under ständig omröring) tillsammans med olja. Bred ut chokladen över kokosfyllningen. Ställ i kylen och låt stelna. Skär sedan i rutor.- 200 g ljus choklad
- 0,75 msk olja
Kommentarer
Postat av: Eni
SÅ GOTT! Bakade dem za Bajram. Blev en hit! :D Och även dina andra recept som jag har använt mig av! :D
Svar:
Nida V.
Postat av: Rebecka
Ser så god ut så nu håller jag på att baka den.
Postat av: Anonym
Dessa var underbart goda. Bjöd på de igår o de slukades upp direkt! Tack för en härlig blogg med underbara recept <3
Trackback