lasagne


- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 1,5-2 dl passerad tomat
- 2 msk tomatpuré
- Salt, svartpeppar och valfria kryddor
- Oregano
- 10 dl mjölk
- 4,5 msk vetemjöl
- 5 dl riven ost
- 0,75 tsk salt
- Vitpeppar
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 4 dl av osten och smaksätt med salt och en liten nypa vitpeppar.
Ihopsättning
-
10-15 st lasagneplattor
Sätt ugnen på 225 grader. Varva ostsås, plattor och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min (se till att plattorna inte behöver mer tillagningstid än så annars måste de förkokas).
Jag börjar med fyllningen avslutar med fyllning+ sås+ost. Testa så!
Hej, måste fråga:
Om du först har ostsås, plattor och sen köttfärsås då måste det sista vara plattor och ostsås? :)
Haha, tack för svaret och lägg gärna upp fler recept när du får tid över :)