chokladkladdkaka med daimgrädde och jordgubbar

Den här var riktigt i min smak måste jag säga, men väldigt mäktig - kaloribomb till max! Kladdkakan är en lyxig en med riktig choklad (och det mycket) istället för kakao. Jordgubbar på är ett måste, helst så mycket jordgubbar som det bara går, annars blir det för sött och chokladigt - tycker till och med jag.
Chokladkladdkaka
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör/margarin
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1 krm salt
- 2,5 dl vetemjöl
Daimgrädde
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 msk kakao
- 1,5 msk florsocker
- 2 st dubbeldaim
- Jorgubbar för dekoration
Kommentarer
Postat av: H
Hej,
nu är jag i farten igen men dina recept är de enda som funkar för mig. :)
Jag kan inte kommentera ditt första tårtinlägg och måste fråga hur mycket marsanpulver man ska använda?
http://nivran.blogg.se/2012/february/jordgubbstarta.html#comment
Svar:
Nida V.
Postat av: S
Hej!
Eftersom du är så haj på detta med goda recept så tänkte jag slänga en fråga till dig:)
Vad skulle du ge för tips till en tårta/bakelse, av något slag, som man skulle kunna ge som "avskedsfika" i samband med att man slutar sitt jobb/praktik? Vad för gott passar sig då som alla oavsett smaklökar kan gilla?Tacksam för svar:)
Svar:
Nida V.
Trackback