pinocchiotårta



Igår gjorde jag en pinocchiotårta för första gången (men absolut inte sista) och valde att ha jordgubbar i fyllningen - vilket jag absolut gjorde rätt i, behöver jag säga hur gott det var? De färska jordgubbarna var dessutom riktigt somriga, söta och hade smak - älskar att jordgubbssäsongen börjar ta fart! Fyllningen går att variera i all oändlighet, nästa gång ska jag testa att kombinera fler bär och/eller frukter. Ett tips; bottnet (sockerkaksbotten + marängen) kan göras dagen innan och ställas i kylen - men fyll och bygg helst inte tårtan förrän max några timmar innan servering. När den har stått ett tag gör grädden att marängen mjuknar upp så att den smälter och inte blir lika krispig.
- 100 g rumsvarmt smör/margarin
- 1,5 dl socker
- 5 äggulor
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
- 5 äggvitor
- 2,25 dl socker
- 50 g mandelspån
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- Färska bär eller frukt (jordgubbar, hallon, kiwi, banan, ananas; valet är ditt)
Åh detta är en av mina favoriter, prova hallon nästa gång det blir en så bra kombination av syrligt och sött :)
Ovo ti je moj omiljeni kolac :) jag tycker om att ha mandelspån ovan så blir det lite extra krispigt.
Najbolja torta!!!
Gud va gott det ser ut 😍😍
Vad använder du för kamera förresten?
Ahaa nisam vidjela na slici :) jag brukar lägga ganska mycket mandel faktiskt. Men jag tycker det blir gott när kakan är mjuk också, bas dodje ko torta :p dobar kolac nema sta. :)
Men åh vad gott! Du är så duktig på att baka MashaAllah :)
Hur menar du bre ut den på en långpanna? :) Den ser så god ut, ska prova
As salamu aleikum wa rahmatullahi wa barakatuh syster! MashaAllah så gott det ser ut!! Jag provade göra denna en gång men misslyckades totalt :( men när jag nu ser din vill jag testa igen. Eftersom din blev så perfekt undrar jag, hur stor ska långpannan vara? När jag gjorde min så blev det så lite så när jag la den på en ganska liten långpanna blev den då tunn att det knappt gick att dela i två delar?:/ .. Sen hur ska den vara i ugnen? Jag gräddade min lång nere i ugnen, och när mer än 30 min hade gått var bottnet på kakan fortf mjukt hm, vad gick fel? :/
Sad sam ga napravila super je al treba li ovaj maräng biti hrskav? Kod mene je skroz mekan. Ja kontam da treba biti ko puslica :)
njam kako ovo sve gott izgleda. Svaka cast i stort KRAMMMMMMMMMMM