pyttipanna

 
Idag kör vi lite svensk husmanskost; pyttipanna - som är barnsligt gott och som godast med rödbetor till. Jag äter aldrig rödbetor i vanliga fall, men måste ha det med pyttipanna. Receptet är helt ur eget huvud, men det krävs ju inte ett köksgeni för att tänka fram ingredienserna till denna rätt. 
 
Ca 3 eller 4 mindre portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 stor gul lök eller 2 mindre
  • 500 g nötkött
  • Salt, svartpeppar, vegeta
  • Olja och smör
Skala och tärna potatisen i små tärningar, sänk ner i kallt vatten. Skala och finhacka löken. Tärna köttet i samma storlek som potatisen. Låt potatisen rinna av i ett durkslag och rör om med vegeta. Stek potatisen mjuk och lätt gyllenebrun i olja och smör i en stekpanna. Bryn löken i en annan stekpanna, tillsätt köttet till löken och bryn tills köttet är genomstekt, salta och peppra. Låt köttet småputtra i sitt eget vatten (tillsätt lite vatten efter behov) tills det blir mört och fint på svag värme, låt all vatten avdunsta. Slå ihop kött och potatis. 
 
Man kan också blanda ihop rå potatis, kött och lök i en plåt, salta och peppra samt ha i olja och sedan steka alltihop i ugn. Jag har gjort det vid ett tidigare tillfälle och det funkar fint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0