koladröm med daimgrädde och jordgubbar

 
Har länge velat baka denna och i måndags blev det av, min svåger till ära. Behöver jag säga hur god den är? Tror att både rubriken och bilderna talar för sig själva.. Inte heller svår att göra då den inte kräver mycket tillagning. Den är typ besläktad med bannoffee pajen men den största skillnaden är väl jordgubbar och så daim i grädden, yum!
 
Och givetvis orkar man inte strula till det med kondenserad mjölk när man nu kan köpa karamelliserad, men den som vill koka en burk i 2-3 timmar får gärna använda sig av sötad kondenserad mjölk istället, haha. 
  • 1 burk karamelliserad mjölk (400 g)
  • 150 g smör
  • 300 g digestivekex
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dubbeldaim
  • Jordgubbar (ca 400 g)
Klä insidan av en tårtform (ca 24 cm) med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matbredare och blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen på botten av formen. Ställ i kylen minst 1 timme. Lossa sedan digestivebottnen från formen och ställ på ett fat. Bred på kolakrämen. Vispa grädden hårt, hacka daimen och blanda ner 3/4 i grädden. Bred på daimgrädden, toppa med jordgubbar och strö över resten av daimen.

Kommentarer
Postat av: Alma

Ska smöret svalna innan man läggger i kexen eller spelar det ingen roll..

Svar: Spelar ingen roll, det hinner svalna lite då man mixar kexen dock
Nida V.

2014-04-19 @ 09:36:28
Postat av: Aisha

så gott… *Dreglar*

2014-04-19 @ 14:17:14
Postat av: Elisabeth

Detta såg ju helt galet gott ut!

2014-04-28 @ 12:26:32
Postat av: Z

Ser underbart gott ut:) Man ska inte grädda botten som för banoffee pajen?

Svar: Nope behövs inte! :)
Nida V.

2014-06-26 @ 15:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0