chokladiga havrekakor i muffinsformar

Med tanke på hur få ingredienser dessa "havremuffins" har och hur superlätta de är att göra så är de förvånansvärt goda. Ja, mycket goda faktiskt. Man behöver inte ens toppa dem med grädde och jordgubbar (även om det ser lyxigare ut och, såklart, smakar ännu bättre) - de funkar hur bra som helst även näck med typ bara ett glas kall mjölk till. Och de håller sig lika goda i flera dagar! Min syster brukade baka dessa ofta när hon var liten och hela familjen åt med god aptit, så det är "hennes" recept!
15-20 st
- 200 gr margarin
- 6 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1 ägg
- 1,5 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och blanda ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner havregrynsmassan, kakao samt vaniljsocker - blanda väl med sked. Klicka ut i små muffinsformar på en ugnsplåt. Grädda i ca 10-12 minuter. Låt svalna/kallna helt.
Kommentarer
Postat av: Warda
Ser så gott ut ska så testa. Visst är det sprutgrädde du använde? :))
Svar:
Nida V.
Postat av: Warda
Jaha okej. Vart kan man hitta en sådan spritpåse? :)) älskar att receptet är så enkelt och att det går fort art göra. :)
Svar:
Nida V.
Postat av: jag
tack för recepten! har aldrig sett en sådan recept eller ätit kakan! skall prova!
Postat av: jag
hej! har bakat kakan! den är väldig god! tack för recepten!
Svar:
Nida V.
Postat av: Anonym
Hej, kan du inte lägga upp ett recept på baklava om du själv vet hur man gör en :)
Svar:
Nida V.
Postat av: H.
Går det bra att ersätta margarinet mot smör? :)
Svar:
Nida V.
Trackback