kladdkaka med kolakräm och crisptopping

Bilden gör kakan absolut ingen rättvisa, jag kom på först efter några dagar att fota den! Så den såg inte alls lika kladdig och härlig ut som den gjorde när den var färsk :) men på länken nedan finns en superbra bild!
 
Hittade detta recept här och var bara tvungen att testa. Yum! Redan karamelliserad mjölk går att hitta i en del mataffärer, vår lilla Ica har den, annars går det bra med kondenserad mjölk som man kokar själv men det tar ju sån tid.. inte värt det. Sen använde jag rispuffar då jag inte hade rice krispies hemma och inte orkade gå ut för att köpa, det fick duga! 
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4,5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 120 g mjölkchoklad
  • Några dl rice krispies
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör till sist ner smöret (vispa inte). Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda ut hälften av kladdkakssmeten i den. Klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten av kladdkakssmeten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Smält mjölkchokladen på låg värme i kastrull och rör ner rice krispies. Bred över kladdkakan och ställ i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: krasha

älskar din blogg! gjort de flesta av dina maträtter och de är jätte goda allihopa!

Svar: Tack så mycket! :)
Nida V.

2014-02-26 @ 22:20:02
Postat av: Anonym

Älskar också din blogg! Favoritbloggen. Ang karamelliserad mjölk, man kan koka den direkt ur burken tillsammans med smör och farinsocker. Du tar då kondenserad mjölk som blir färdig på 10 min iA :)

Svar: Åh man tackar!! :) Det visste jag inte, hur gör man exakt? Alltså häller man ut innehållet ur burken (den kondenserade mjölken), sen så kokar man den i smör och farinsocker, eller..? Blir det inte annorlunda smak på kolan då?
Nida V.

2014-03-04 @ 20:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0