kladdkakemuffins

 
Var sugen på något gott och hembakat igårkväll så det fick bli kladdkakemuffins. Dels för att kladdkakor i alla former är busenkelt att slänga ihop, dels för att man sällan saknar ingredienserna hemma och dels för att det alltid sitter lika bra i magen. Detta recept ger ca 10-12 st.
  • 100 g smör/margarin
  • 2 st ägg 
  • 2,5 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao 
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och rör ner, tillsätt även det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i bakformarna (fyll 2/3 ungefär). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (eller lite mer, beroende på hur kladdiga man vill ha dem). Låt svalna (de blir bäst efter en dag i kylen när de fått stelna tycker jag). Sikta ev. över florsocker och servera med grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0