grönsaksgryta

 
Det är sällan vi äter vegetariskt hemma, tyvärr ska det ju vara kött i allt. Idag blev det en helt vegetarisk gryta, gott! Dock tyckte jag det skulle blivit ännu godare med kyckling i, haha, det liksom saknades :P denna grytan serveras med precis vad man vill - jag gjorde pasta (tagliatelle).
  • Olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor (röd och gul)
  • 2 morötter
  • 1 broccolihuvud
  • 10 champinjoner
  • Timjan, rosmarin, oregano, gurkmeja och curry
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 2 msk maizena
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
Häll olivolja i en stor kastrull. Gör följande och lägg allt i kastrullen; skala och finhacka lök samt vitlök. Skölj och strimla purjolök. Skölj och skär paprikan i bitar. Skala morötter och strimla dem. Skär buketterna från broccolin och skär stammen i bitar. Skiva svampen. Fräst alltsammans i kastrullen under omrörning. Tillsätt kryddor på ett ungefär (timjan, rosmarin, oregano, gurkmeja, curry). Rör om och fräs ytterligare en stund under omrörning. Tillsätt grädden, rör om och koka upp. Blanda vatten med maizena, rör ner och låt puttra. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, ris, couscous, bulgur eller kokt potatis. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0