tacopaj med kall kryddig sås

 
Det finns visst något avslappnande med matlagning och bakning ibland, ett sätt att ockupera tankarna.. Den här tacopajen är hur god som helst och måste ätas med såsen till som verkligen är pricken över i:et. 
 
Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg. Kavla ut och tryck ut i en rund, smord form. 
 
Pajfyllning och topping
  • 1 gul lök
  • 600 g nötfärs
  • 1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)
  • 0,5 pkt krossade tomater
  • 3 st tomater
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
Finhacka löken, stek den mjuk. Fräs färsen klar, krydda med tacokrydda (späd ev. med lite vatten) och häll över tomatkross. Låt puttra ihop i några minuter, ställ åt sidan. Förgrädda pajskalet i 5-10 minuter, fyll det sedan med fyllningen. Skiva tomater och lägg över. Blanda ihop creme fraiche med riven ost och klicka ut över tomaterna. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
 
Kall kryddig sås
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 pressad vitlök
  • Cayannepeppar
Blanda samman alla ingredienser till en kall sås, smaka av och ställ kallt i kylen. 
 
Servera pajen med sås, sallad och nachos.

Kommentarer
Postat av: Aida

Hej! Kan tipsa om tacogratäng om du vill att det ska gå ännu snabbare - finns massa recept på nätet och man slipper göra pajdeg :)

Svar: Tack för tips, ska googla :)
Nida V.

2016-04-30 @ 07:49:21
Postat av: Sabina Karlsson

asså hallå.. vad gott! Det måste provas! :D 😍

2016-05-01 @ 10:11:39
URL: http://binaluttan.blogg.se/
Postat av: Edisa

Du har påriktigt världens bästa blogg! Jag hatar att laga mat i vanliga fall, men din blogg har gett mig världens lust för matlagning och bakning :D

2017-08-30 @ 18:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0