vaniljdrömmar

 
Hjorthornssalt använder man i dessa istället för bakpulver för att få dem spröda. Det är den magiska ingrediensen i drömmar!
 
Ca 35 st
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 dl rapsolja
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 2,5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Häll i matoljan. Blanda vaniljsocker, hjorthornssaltet och vetemjöl. Rör ner i smeten och arbeta till en slags mördeg. Rulla kakorna till små bollar (tryck inte ihop dem) och placera ut på bakplåtspapper med plats mellan för att de ska kunna sjunka ihop och växa på bredden. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Glänta inte på ugnsluckan när de är inne, då riskerar de att sjunka ihop. Låt svalna på plåten.
 
Kan förvaras i rumstemperatur i flera dagar i försluten burk, men går också bra att frysa. 

Kommentarer
Postat av: Kira

Kan man använda vanligt bakpulver till detta? Typ en tsk?

Svar: Jag vet faktiskt inte, jag tror att det går men att de inte blir lika spröda och luftiga som drömmar ska vara utan mer som mördegskakor isåfall? Men det stämmer att du ska ha dubbla mängden bakpulver om du vill byta ut mot det.
Nida V.

2016-01-15 @ 22:15:33
Postat av: I

Vanligt salt istället förv. Hjortronssalt??gpr d??

Svar: Nej, hjorthornssalt är inte salt utan det är ett slags kemiskt jäsmedel (som bikarbonat/bakpulver) och det är det som gör drömmarna så spröda
Nida V.

2016-06-01 @ 22:28:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0