choklad- och kokoskaka

 
Ännu en kokoskaka, den här påminner en del om raffaelo kakan men inte riktigt lika lyxig :)
 
Kokossmet
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g kokos
  • 1,5 dl vetemjöl, knappt
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna och vispa ner socker allt eftersom. Rör ner kokos och vetemjöl (vispa ej). Häll ner smeten i en smord plåt (ca 20x30 cm), jämna till och grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
 
Chokladkräm
  • 6 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g margarin
Vispa med ballongvisp äggulor och florsocker i en kastrull. Låt koka upp tillsammans med chokladen. Låt puttra under ständig omrörning några minuter tills krämen tjocknar. Ställ åt sidan och låt svalna. Vispa margarin och rör sedan ner i den avsvalnade krämen. Bre krämen över kokosbotten, strö över kokos som garnering och ställ i kylen.

Kommentarer
Postat av: h

Du har skrivit att man inte ska vispa mjölen menar du också då att inte blanda?

Svar: Jo alltså blanda hela smeten väl, röra om med t.ex. en sked ska man göra. Det jag menar är att man inte ska vispa med elvisp.
Nida V.

2013-12-18 @ 14:19:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0