choklad- och kokoskaka

Kokossmet
- 6 äggvitor
- 3 dl socker
- 200 g kokos
- 1,5 dl vetemjöl, knappt
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna och vispa ner socker allt eftersom. Rör ner kokos och vetemjöl (vispa ej). Häll ner smeten i en smord plåt (ca 20x30 cm), jämna till och grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm
- 6 äggulor
- 4 dl florsocker
- 100 g mörk choklad
- 200 g margarin
Vispa med ballongvisp äggulor och florsocker i en kastrull. Låt koka upp tillsammans med chokladen. Låt puttra under ständig omrörning några minuter tills krämen tjocknar. Ställ åt sidan och låt svalna. Vispa margarin och rör sedan ner i den avsvalnade krämen. Bre krämen över kokosbotten, strö över kokos som garnering och ställ i kylen.
Kommentarer
Postat av: h
Du har skrivit att man inte ska vispa mjölen menar du också då att inte blanda?
Svar:
Nida V.
Trackback