red curry chicken

 
Nu kör vi ännu en thairätt, som är något mer lagad från grunden är paneng kycklingen.
  • 3-4 st kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • ½-1 broccoli (á 250 g)
  • 1 burk skivade bambuskott (ca 225 g)
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk soja
  • 1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
  • ½ tsk salt

Strimla grönsakerna och lägg i en skål, blanda runt. Strimla därefter kycklingen och lägg den i en annan skål. Hetta upp rikligt med olja i en wokpanna. Fräs hälften av currypastan, tillsätt grönsakerna och woka dem på hög värme en stund (de ska inte bli genomstekta). Lägg tillbaka grönsakerna i skålen och fräs sedan resten av curryn i pannan. Lägg i kycklingen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt grönsakerna, fisksås, soja och till sist kokosmjölken. Rör ihop och låt koka ihop sig lite. Smaka av, salta eventuellt.

Serveras med ris eller äggnudlar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0