klassiska köttfärsbiffar

 
Klassiska köttfärsbiffar utan några konstigheter görs på ungefär samma smet som köttbullar
 
Köttfärsbiffar
  • 500 g nötfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk (vatten går också bra)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja 
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • Paprikapulver, grillkrydda
  • Mjöl att rulla runt i 
Blanda ihop ströbröd med vätskan, låt svälla några minuter. Rör ner färsen i ströbrödet och blanda med riven lök, pressade vitlöksklyftor och ägg. Rör ner färsk eller fryst hackad persilja. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och grillkrydda. Låt stå ca 30 min i kylen. Forma till biffar, gör dem gärna lite plattare än tänkt då de krymper ihop lite och blir tjockare under stekning. Rulla i mjöl och stek på medelvärme i smör eller olja. Servera med kokt potatis/potatismos och brunsås. 

Kommentarer
Postat av: bakbloggen

Ett tips ako nisi prije probala, stavis jedan krompir u meso,al ga izrendas na onu sitnu stranu, punoo bude socnije :-)

Svar: Nisam nikad probala, nebi mi nikad naumpalo haha! Hvala za tips ska definitivt prova nästa gång :)
Nida V.

2015-12-10 @ 17:23:46
URL: http://hube.blogg.se
Postat av: bakbloggen

Ma nebi ni meni nikad naumpalo al to jela kod svekrve pa zato al je stvarno ukusno, mozes stavit dva mala krompira il jedan veliki :-D

P.S, Gdje nam je Merima, nema je na FB i na IG :-/

2015-12-12 @ 22:11:11
URL: http://hube.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0