bosnisk musaka (moussaka)

  • 10 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • Vegeta, salt, svartpeppar, grillkrydda
  • 2 ägg
  • Mjölk/vispgrädde
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen, rör om med lite vegeta. Finhacka löken och bryn i matfett i stekpanna. Tillsätt köttfärsen, finfördela och bryn även den en kort stund (köttet behöver inte alls stekas klart eftersom det ska in i ugnen). Salta och peppra samt krydda med grillkrydda. Smörj en ugnssäker form. Fördela hälften av potatisen på botten, varva med köttfärs och sedan resten av potatisen överst. Häll över (ca 1 dl) mjölk och/eller vispgrädde. Grädda tills potatisen får fin färg i ca 35-40 minuter. Vispa ägg (för hand) med en skvätt mjölk, ta ut musakan ur ugnen och häll över äggstanningen, lägg sedan tillbaka i ugnen igen i 5-10 minuter. 
Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0