vaniljdrömmar

 
Hjorthornssalt använder man i dessa istället för bakpulver för att få dem spröda. Det är den magiska ingrediensen i drömmar!
 
Ca 35 st
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 dl rapsolja
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 2,5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Häll i matoljan. Blanda vaniljsocker, hjorthornssaltet och vetemjöl. Rör ner i smeten och arbeta till en slags mördeg. Rulla kakorna till små bollar (tryck inte ihop dem) och placera ut på bakplåtspapper med plats mellan för att de ska kunna sjunka ihop och växa på bredden. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Glänta inte på ugnsluckan när de är inne, då riskerar de att sjunka ihop. Låt svalna på plåten.
 
Kan förvaras i rumstemperatur i flera dagar i försluten burk, men går också bra att frysa. 

Matbloggstoppen

RSS 2.0