uštipci a la babo


Uštipci är så en lyxfrukost! I alla fall för bosnier. Det var alltid min pappa som stod för dem i hemmet jag växte upp i, och det är således honom receptet kommer ifrån. Vet att det finns olika ustipci-recept och en hel del andra sorter och sätt att göra dem på så är det någon läsare som har ett annat på lager är det bara att dela med sig. Detta receptet ger ca 12-13 st.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk, ca
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck ner ett ägg och vispa försiktigt med elvisp samtidigt som du häller i mjölken. Det ska bli en relativt tjock smet, dvs mycket tjockare än vanlig pannkakssmet (justera mängden mjölk/mjöl vid behov). Hetta upp väldigt mycket olja i en stekpanna eftersom de ska friteras. Doppa en sked i olja så blir det lättare att klicka ut smeten i pannan. Ta en full sked med smet och häll i den heta oljan och stek/fritera på medelhög värme på bägge sidorna. Eftersom de har bakpulver i sig kommer de växa till sig också.
 
Jag tycker det är godast att äta med ost, typ keso-blandning (keso blandat med créme fraiche och lite salt på det) eller vitost med gräddfil. Och definitivt te till.
Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0