kebabpizza

Homemade kebabpizza - smakar faktiskt typ lika gott som hos pizzabagaren!
Fyllning
Pizzadeg
- 25 g jäst eller 2 tsk torrjäst
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 2 msk olja
- 2,5 dl ljummet vatten, ca
- 6-7 dl vetemjöl
Torrjäst: blanda med torra ingredienser och tillsätt sedan olja och vatten.
Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet, blanda tills jästen löst sig. Blanda ner salt, socker och olja. Rör i mjöl, lite i taget, och knåda tills du får en fast och elastisk deg. Strö lite mjöl över och jäs under bakduk i 40 min. Knåda ur degen och dela den i två delar. Kavla ut dem på mjölat bakbord och lägg dem på plåt (smord eller med bakplåtspapper).
Fyllning
- 250 g passerad tomat
- 1 msk tomatpuré
- ½ tsk salt, ½ krm svartpeppar
- Oregano, basilika
- Lite olja
- 1-2 tomater
- 1 lök
- Ost
- Fryst kebabkött (jag använde Qibbla's)
Vitlökssås
- 2-3 dl turkisk yougurt (går nog även bra med vanlig yoghurt)
- 2 msk majonäs
- 1-2 st pressade vitlöksklyftor
- Salt och svartpeppar
Trackback