en annan sorts uštipci

 
Här är receptet på "min pappas" ustipci. Som jag skrev då finns det många olika sätt, varianter och former av detta onyttiga fenomen. Den här gången testade jag B's och även dessa blev supergoda. Det lite tråkiga är att de måste jäsa så de är inte lika morgonvänliga, men jag tror dock att man skulle kunna byta ut jästen mot bakpulver och skippa hela jäsningsbiten. Provar det nästa gång..
  • 7-8 dl vetemjöl
  • ½ pkt jäst el 1-2 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • Ljummet vatten (el mjölk)
Blanda alla ingredienser - man behöver ungefär ett glas vatten men man får prova sig fram tills man får till en bra deg. Låt jäsa till dubbel storlek. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del. Skär önskade rutor/former och valfria storlekar, ett tips är att trycka ut cirklar med hjälp av ett glas. Fritera dem i en stekpanna med väääldigt mycket uppvärmd olja i. Efter några få minuter har de fått fin färg, höjt sig och är färdiga att ätas.
Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0