vegetarisk lasagne
En god vegetarisk lasagne för den som gillar sådant. Vi upptäckte dock att det inte riktigt gick hem hos oss, köttätare som vi är, haha. Jag menar, vi visste knappt vad en zucchini var för något.. behöver jag säga mer?
- 8 lasagneplattor
- 2 morötter
- 2 zucchini
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g fryst bladspenat
- Basilika (hackad)
- 1 burk krossad tomat (a 400 g)
- 2 dl creme fraiche
- 200 g fetaost
- 3 dl riven ost
- 1 msk olja
- 2 tsk salt, ½ tsk socker, 1 krm svartpeppar
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär även zucchinin (halvmånar eller kvarter beroende på storlek). Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna - fräs bägge löksorterna i olja tillsammans med morötterna. Tillsätt zucchini, tomatkross, creme fraiche. Krydda med salt, socker och peppar. Låt puttra 10 minuter, tillsätt sedan basilika. Smaka av.
Tina spenaten och krama ur all vätska, smula fetaosten och börja nu lägga samman lasagnen. Först 1/3 av såsen, hälften av spenaten och fetaosten, täck med ett lager lasagneplattor, varva med ett nytt lager sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager sås och riven ost på alltihop. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Hej!
En fråga.. om ni båda jobbar och så.. hur hinner du med så god mat varje dag? Lagar ni alltid mat när ni kommer hem från jobbet eller blir det gårdagens :P
Svar:
Nida V.
Postat av: J
Hej. Först vill jag bara tacka för receptet på delicato-bollarna! BÄST var det!!! :) Sen undrar jag om du kommer på alla recept själv som du lägger upp? :) Eller har du någon mat/kak-blogg som du får inspiration från? KRAM
Svar:
Nida V.
Postat av: Anonym
Hur gammal är du? :)
Svar:
Nida V.
Postat av: newsyn
Hej syster, tittar in hit för jag vill verkligen tacka dig för en underbart bra blogg. du har hjälpt mig mycket på traven då jag är i en period i livet då jag lär mig laga mat! MashaAllah du är så otroligt duktig så!
Kram
Trackback