marinerad panerad kyckling i ugn

 
Supergod kycklingfilé panerad i ugn, marinaden ger en riktigt god smak så de smakar inte som vilka vanliga panerade kycklingfiléer som helst!
  • 5 st (1 kg) kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk chilikrydda
  • ½ tsk grillkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk majonäs
  • 2 msk creme fraiche
  • Ströbröd
  • Majsmjöl
  • Olja
Dela kycklingfiléerna på mitten, skär sedan på mitten igen för att få långsmala bitar (alltså 1 kycklingfilé = 4 bitar). Lägg i en bunke. Krydda med salt, peppar, chili, grillkrydda, paprikapulver samt pressa ner vitlöken och rör om allt noga så att kryddorna blandas och fördelas på filéerna. Rör ner majonäs och creme fraiche och rör om noga (man får nog tyvärr använda händerna till detta, haha) så att allt blandas till en röra. Lägg plastfolie över bunken och ställ i kylen att marinera i 1-2 h. Olja in en långpanna och sila över majsmjöl för att kycklingen inte ska fastna. Vänd filéerna i ströbröd och ställ dem på plåten. Skvätt olja över och grädda i ugn i ca 25-30 minuter på 200 grader.
 
Serveras med valfria tillbehör. Jag hade kokt småpotatis, turkisk yoghurt och sallad till.

Kommentarer
Postat av: Aldina

Recept za tortu :

Tårtbotten: fuskade jag med, pappas jobb gör tårtbottnar och han kom hem med såna minibottnar!
Men du kan göra som du gjorde på din nougattårta,

Geishafluff: 3 dl grädde, 200 g geisha (jag tog dubbelt av båda för att få mer, så jag inte snålar men går lika bra med halva)
Sen låter du det stå kallt i 2-3 timmar, tar ut det och vispar med elvisp tills det blir som formage, hårt men inte för hårt.

Sen brer du din tårta med 2 lagar geishafluff och runt tårtan (gjorde jag iaf) sen in i kylen

Sen kommer Choklad ganasche:
400 g mörk choklad
125 g smör
3 dl grädde

Smält smör och choklad i kastrull, det får inte koka och sen häller du i grädden när det har smält och blandar tills den blir blank, sen in i kylskåpet så det svalnar, rör om då & då, det får inte bli hårt, ska bli krämig men inte för hård, annars värm och börja igen.

Sen tar du ut din tårta och brer över med chokladen och låter det stelna i ungefär 1-2 timmar,

Hoppas du förstod mitt recept.

Svar: Ååh tack snälla du! Al ja nemam mini-tårtform, kommer nog göra en vanlig tårta kad budem pravila.. samo kad se dograbim prilike za tortu! :D
Nida V.

2012-10-11 @ 15:44:50
Postat av: Anonym

kan säga att din blogg är min inspo för mat och bak!

2012-10-11 @ 22:19:33
Postat av: Anonym

Vad kan man använda om man inte har majsmjöl hemma...? :)

Svar: Du kan skippa det helt, det underlättar bara en aning men kycklingen behöver inte fastna utan majsmjölen heller :)
Nida V.

2013-09-05 @ 12:09:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0