sweet chili chicken wrap

 
Slängde ihop kycklingwraps ur egen fantasi igår och de blev SÅ goda. Skippa köpta wraps säger jag bara. Vill man ha det mindre såsigare kan man dra ner på ingredienserna till såsen, och givetvis kan man ha annat i som tomat, gurka eller andra sorters sallader. Men här kommer i alla fall mitt recept:
  • 6 st tortilla
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 st röd paprika
  • ½-1 röd lök
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl sweet chilisås
  • Salladsblad
  • Majskorn
  • Salt & grillkrydda
Skär kycklingen i fina strimlor, bryn i matfett i stekpanna, salta lätt och krydda med grillkrydda. Strimla paprika och lök. Blanda ihop creme fraiche, turkisk yoghurt och sweet chilisås i en bunke. Rör ner paprika, lök, majskorn och kycklingen i röran. Lägg salladsblad på tortillabröden och fördela röran på dem. Bäst är att fördela röran mer åt ena sidan än på mitten för att lättare kunna rulla ihop. Rulla ihop genom att vika upp understa sidan och sedan rulla som en pannkaka, så tätt som möjligt, och slå in i folie eller en servett för att de ska hålla ihop bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0