lax i folie

 
Grejen med att packa ihop lax i aluminiumfolie är att den behåller sin saftighet och blir så fint tillagad och saftig utan att man själv behöver anstränga sig det minsta. Stoppar man in lax i ugnen utan folie blir den oftast väldigt torr. Här är mitt recept på en enkel vanlig lax i ugn, men självklart kan man kombinera på alla möjliga sätt.
  • Laxfilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Dill
  • Flytande margarin (Milda culinesse)
  • Aluminiumfolie
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg aluminiumfolie kors och tvärs i en plåt, ganska så långa bitar för att kunna vika ihop dem sen. Pensla botten med flytande margarin och lägg på laxbitarna. Salta lite, peppra med citronpeppar och strö över dill. Vik ihop foliekanterna mot varandra och packa in laxen som ett paket. Grädda i ca 25 minuter.
 
Serveringsförslag: kokt potatis alt. potatismos och dillsås till, kall eller varm.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Rekommenderar att använda stekpåse istället för folie :)

2013-01-09 @ 05:39:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen

RSS 2.0