spaghetti och köttfärssås


En klassisk köttfärssås utan några konstigheter. Vill man ha "konstigheter" kan man prova taco-köttfärssåsen, recept här. Jag brukar egentligen inte följa något recept men för receptets skull skrev jag ner ungefär vad det är jag slänger i när jag ska laga denna klassiska rätt;
- 1 stor gul lök
- 450 g nötfärs, ca
- 1 morot
- 1 burk krossad tomat (á 400 g)
- 1 dl passerad tomat
- 1 dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Oregano, paprikapulver, kött&grillkrydda - kryddor efter smak
Skala och finhacka löken, fräs i matfett. Höj sedan värmen och smula ner färsen, bryn under omrörning. Skala och riv under tiden moroten, rör ner i färsen. Späd med krossad tomat, passerad tomat, vatten och tomatpuré. Pressa i vitlök, smaka av med salt, peppar och andra kryddor efter smak. Låt sjuda i ca 10 min, späd med lite mer vatten/passerad tomat vid behov. Servera med spaghetti. Eller makaroner, för den som vill.. min lillasyster äter bara "makaroner med köttfärssås", aldrig spaghetti med köttfärssås haha.
Kommentarer
Postat av: lamija
Det är för att makaroner är godare med köttfärssås. Spagetti är så 2001
Trackback